dilluns, 7 d’abril del 2014

Residències canines: aparcaments de gossos o colònies canines?

Autora: Núria Segismundo
           Responsable Delegació Takoda Maresme-Selva


Arriben les vacances i comencem a planificar aquell viatge que tanta il·lusió ens fa, hi ha moltes coses a preparar i una d'elles té a veure amb el nostre gos; Què fem amb ell?

Sempre he pensat que el millor que pot fer una família és emportar-se el seu gos de vacances, sembla lògic, al cap i a la fi, forma part de la nostra família!
Però no sempre pot ser així, hi ha llocs que no són gens apropiats pels nostres gossos, una estada a un parc d'atraccions o un viatge a una ciutat turística en són bons exemples. Encara que trobéssim un allotjament a on poder estar amb el nostre company, el dia a dia d'aquests tipus de viatges no són gens adequats pel nostre gos.

Què fem, doncs, amb ell? Si no tenim cap familiar que se'n pugui fer càrrec apareixen les residències canines.
En aquests llocs podem deixar el nostre gos mentre nosaltres gaudim d'unes merescudes vacances. El mínim que demanem és que l'alimentin i el mantinguin en un lloc net, en el millor dels casos podem esperar que surti alguna estona del box per estirar les cames, però en un lloc a on potser tenen 30 o 40 boxes poca cosa més podem esperar.
Bé... es tracta d'això, no? Les residències són així... I nosaltres volem marxar de vacances!!

Cert, nosaltres volem marxar de vacances, però perquè hem de tancar al nostre company en una espècie d'aparcament per a gossos per poder gaudir de les nostres vacances??

A més, no oblidem que el gos no està entenent res. Un dia el pugem al cotxe com tantes vegades i ens dirigim al que el gos espera que sigui un divertit dia de camp, en comptes d'això el deixem en un lloc que no coneix, amb persones que no coneix, tancat en una gàbia i nosaltres desapareixem de la seva vida durant uns quants dies.
Normal que hi hagi gossos que no volen menjar... la sensació d'abandonament és molt real pel gos!!

La filosofia que tenim a la residència canina de Takoda Maresme-Selva és molt diferent:
Què els humans se'n van de vacances?
Doncs construïm unes vacances també pel gos!!

La nostra residència és molt familiar, consta de 8 boxes amplis amb el seu corresponent pati individual. Aquests patis estan separats per tanques opaques que fan que els gossos tinguin intimitat i no es quedin encarats els uns contra els altres bordant-se dia i nit.
D'altre banda, tenir com a màxim 8 gossos ens permet donar un temps i unes atencions que en altres residències no es poden permetre.
Nosaltres alimentem el gos, li netegem el box, però també el traiem a passejar pel bosc, li donem estones de “pati” a la nostra pista d'ensinistrament, si el gos és sociable i li agrada estar amb companyia d'altres gossos el deixem jugar amb els nostres, el fem jugar a pilota, jocs de rastreig, treballem i reforcem l'ensinistrament que ja té..., en definitiva, fem unes colònies canines.

I no només això, com ja he dit, som molt petits, podem individualitzar el tracte tan com sigui necessari.
Que un gos té por? Se li dedica el temps suficient perquè perdi la por i ens agafi confiança.
Que no vol menjar? Pocs gossos es resisteixen a menjar si, en comptes de deixar-los sols, tenen a una persona a dins del box que els hi fa companyia (a part d'uns trossets de deliciosos premis barrejats enmig del pinso...)
Per molt espantat i descol·locat que estigui un gos en aquesta situació no hi ha res que una estona de companyia i paciència no pugui arreglar.
I això és el que donem a la nostra residència: companyia, paciència, passejos, jocs i una atenció molt personalitzada per saber, en cada cas, quina d'aquestes coses és la que més necessita cadascú dels nostres gossos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Núria Segismundo
Responsable Delegació Takoda Maresme-Selva